Начало arrow Знаете ли че? arrow Витамин С стопява килограмите

Намери продукт

Витамин С стопява килограмите

     Клетките на нашето тяло се нуждаят постоянно от витамини, кои­то са им необходими не един път в седмицата или даже един път на ден. а всеки час, всяка минута, всяка секунда. Точно за това на тях им е определена специална куриерска служба. В стомашно-чревния тракт те се усвояват много по-бързо от които и да е други хранителни вещества и направо чрез кръвта се отправят към клетките. Затова витамин С, който играе първа цигулка в нашия организъм, се усвоява още от лига­вицата на устата, за да може колкото е възможно по-бързо да влезе в действие. Той има особено значение за нервите, психиката, въобще за доброто настроение. При понижено съдържание на витамин С в орга­низма човек не изпитва радост, въодушевление, влюбеност. Ето защо усвояването на този витамин-чудо става буквално за секунди.

Витамин С стабилизира телесното тегло

    Витамин С взема участие в синтеза на КАРНИТИНА. Това има първостепенно значение за всички сочни хора. Карнитинът е като так­си, което натоварва мастните молекули, които хваща от кръвта и ги вкарва вътре в клетката за окисляване и получаване на енергия. И тъй като именно витамин С осигурява производството на стресовите хор­мони, които превръщат мазнината в усвояема форма, той повече от каквото и да било се грижи за нашата стройна фигура.

Карнитинът придава на фигурата стройност.

    Тази молекула може да стане панацея за хората, страдащи от из­лишно тегло. Ако има недостиг от карнитин, то мастните молекули непрекъснато ще циркулират в кръвта и ще образуват опасни натрупвания. Те за нищо на света няма да си изберат друго транспортно средст­во, освен карнитина. Точно затова много хора продължават да наддават на тегло, макар да се хранят, образно казано, само с дъвка, кафе и сухари. Карнитинът се синтезира в черния дроб и бъбреците, при което в този процес вземат участие желязото и витамин С.

Пълен или слаб това зависи от молекулата на тироксина.

    След като мастните молекули с помощта на карнитина благополучно са попаднали в клетката, там те трябва да изгорят. Това е възможно само при наличие на тироксин - хормон на щитовидната жлеза. Тироксинът е като клечка кибрит, която осигурява изгарянето на мастните молекули в клетките. Затова хора с нарушени функции на щитовидната жлеза са склонни към напълняване.

    Но както вече беше написано, на тази молекула й трябва телохра­нител, който да я пази от свободните радикали, за да може да си из­пълнява функциите на огняр, който запалва в ядрото на клетката маст­ните молекули. И този телохранител е витамин С.

    Интересен пример дават американски психолози. Много често хо­ра, които страдат от затлъстяване и повишена умора, след анализ на кръвта, слушат неприятното заключение на лекаря: "Във вашата кръв напълно отсъства тироксин. Вашата щитовидна жлеза произвежда твърде малко хормони."

    Всъщност, тази малка жлеза може би произвежда достатъчно ти-роксин. Но неговите молекули са твърде крехки и още в кръвта са под­ложени на атаки от свободните радикали. За това те и не стигат до клет­ките. Само молекула на тироксина, която е съпроводена най-малко от 12 молекули на витамин С, играещ ролята на "телохранител" е достатъчно защитена от свободните радикали и може да попадне в клетката на тялото.

    "Всеки човек може да си възстанови стройната фигура без всякак­ви диети" - обещават учените на Калифорнийските институти, които станаха центрове на революция в сферата на здравеопазването.

    Решаващата роля при това се дължи на 3 биохимически процеса в организма: първо - мазнините, които са се натрупали по стомаха и бедрата трябва да постъпят в кръвта; второ - от кръвта мазнините трябва да постъпят в клетките; трето - мазнините трябва да "изгорят" в клетките. Ако един от тези механизми не сработи, вие никога няма да отслабнете, каквито и диети да използвате.

Как да си излекуваме зъбите и венците 

    Колкото е по-възрастен човек, толкова е по-уязвим за пародонтозата. Тя е следствие на дефицит на бели кръвни телца в имунната сис­тема. Техният недостиг се отразява първо на пародонта - съединителната тъкан, където са закрепени зъбите. Големи дози витамин С в продължение на 20-40 минути възстановяват количеството на нейтрофилите - белите кръвни телца. При силно поразени венци и зъби съвре­менните физиолози съветват 4 пъти на ден да се взема по 1 грам аскорбинова киселина. Подобрението ще дойде само след ден.

 

Вашата поръчка

Виж кошницата
Нямате поръчани продукти.